Αυτή η σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν κάτι θρεπτικό, νόστιμο και γεμάτο πρωτεΐνη. Συνδυάζει τη δροσιά των λαχανικών με τη βελούδινη υφή του αβοκάντο και τη ζουμερή γεύση του κοτόπουλου.
Υλικά (για 2 άτομα)
Για τη σαλάτα
- 2 φιλέτα κοτόπουλο (βρασμένο, ψητό ή στη σχάρα), κομμένα σε λωρίδες ή κύβους
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
- 2 φλιτζάνια μαρούλι ή ανάμεικτη σαλάτα, ψιλοκομμένα
- 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
- 1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
- 1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού φέτα ή τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Για το dressing
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Ετοίμασε το dressing
Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Χτύπησε καλά με ένα πιρούνι ή σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Συνδύασε τα υλικά
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, βάλε το μαρούλι, το αγγούρι, τη ντομάτα, το αβοκάντο και το κοτόπουλο. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και, αν θέλεις, τη φέτα ή την παρμεζάνα.
Πρόσθεσε το dressing
Ρίξε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακάτεψε απαλά, ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά με τη σάλτσα.
Σερβίρισμα
Σέρβιρε τη σαλάτα αμέσως. Μπορείς να τη συνοδεύσεις με φρέσκο ψωμί ή κράκερς για ένα πλήρες γεύμα.
Συμβουλές
- Επιπλέον γεύση: Πρόσθεσε καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, για περισσότερη υφή.
- Κοτόπουλο: Αν έχεις περισσεύματα από ψητό ή βραστό κοτόπουλο, είναι ιδανικά για αυτή τη σαλάτα.
- Dressing: Αν θέλεις πιο κρεμώδη υφή, πρόσθεσε 1 κουταλιά γιαούρτι στο dressing.
Αυτή η σαλάτα είναι ένα υγιεινό, γευστικό και εύκολο γεύμα που θα σε γεμίσει ενέργεια. 🥗🍗🥑
Comments (0)