Skip to content

3 Τρόποι να Φτιάξεις Τηγανητές Πατάτες με Ελάχιστο Λάδι – Υγιεινά και Πεντανόστιμα

Οι τηγανητές πατάτες είναι η απόλυτη λιχουδιά, αλλά η τηγανισμένη εκδοχή τους με μπόλικο λάδι μπορεί να μην ταιριάζει σε μια ισορροπημένη διατροφή. Μην ανησυχείς! Υπάρχουν τρόποι να απολαύσεις τις αγαπημένες σου πατάτες, χρησιμοποιώντας ελάχιστο λάδι και διατηρώντας την τραγανή υφή που λατρεύεις. Δες πώς μπορείς να τις φτιάξεις στο φούρνο, στο air fryer ή με σοτάρισμα.

1. Φτιάξε Τηγανητές Πατάτες στο Φούρνο

Ο φούρνος είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να φτιάξεις τηγανητές πατάτες με λιγότερο λάδι. Κόψε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες ή κυδωνάτες, ανάλογα με το πώς τις προτιμάς. Μούλιασέ τις σε κρύο νερό για 30 λεπτά – αυτό βοηθά να γίνουν πιο τραγανές. Στέγνωσέ τις καλά και ανακάτεψέ τις με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και τα αγαπημένα σου μπαχαρικά (πάπρικα, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη).

Άπλωσέ τις σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Ψήσε στους 200°C για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντάς τις στη μέση του χρόνου. Το αποτέλεσμα; Χρυσαφένιες και τραγανές πατάτες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

2. Φτιάξε Τηγανητές Πατάτες στο Air Fryer

Το air fryer είναι το απόλυτο εργαλείο για υγιεινό μαγείρεμα. Οι πατάτες γίνονται εξίσου τραγανές με τις παραδοσιακές τηγανητές, αλλά με ελάχιστο λάδι. Κόψε τις πατάτες όπως προτιμάς και μουλιάσέ τις σε κρύο νερό για 20-30 λεπτά. Στέγνωσέ τις καλά με χαρτί κουζίνας και ανακάτεψέ τις με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

Τοποθέτησέ τις στο καλάθι του air fryer σε μια στρώση, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας. Ψήσε στους 180°C για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντάς τις στα μισά. Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο του air fryer, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα τραγανό και απολαυστικό.

3. Φτιάξε Τηγανητές Πατάτες με Σοτάρισμα

Αν δεν έχεις φούρνο ή air fryer, το σοτάρισμα είναι ένας γρήγορος και υγιεινός τρόπος να φτιάξεις τηγανητές πατάτες. Κόψε τις πατάτες λεπτές, σαν σπιρτόξυλα, και ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο – όχι περισσότερο, γιατί το τηγάνι θα κάνει όλη τη δουλειά.

Ρίξε τις πατάτες στο τηγάνι και σοτάρισέ τις, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν. Μπορείς να τις σκεπάσεις για τα πρώτα 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν πιο γρήγορα, και μετά να συνεχίσεις το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Πρόσθεσε αλάτι και μπαχαρικά στο τέλος για να διατηρηθούν τραγανές.

Τώρα ξέρεις πώς να φτιάξεις τηγανητές πατάτες με ελάχιστο λάδι, χρησιμοποιώντας τον φούρνο, το air fryer ή τη μέθοδο του σοταρίσματος. Και οι τρεις τρόποι είναι υγιεινοί και εύκολοι, αφήνοντάς σε να απολαύσεις την τραγανή υφή και τη νοστιμιά που αγαπάς. Δοκίμασέ τους και βρες τον αγαπημένο σου – οι πατάτες ποτέ δεν ήταν τόσο απολαυστικές και ελαφριές!

Σχετικά

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Διατροφή"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Διατροφή"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...