Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του ζέστη, βόλτες και… λαχτάρα για παγωτό. Αν όμως θέλεις κάτι πιο υγιεινό, χωρίς ζάχαρη και χωρίς να χρειάζεται παγωτομηχανή, η λύση είναι πιο απλή απ’ όσο νομίζεις. Με λίγα υλικά και σωστά βήματα, μπορείς να φτιάξεις ένα παγωτό που θα απολαμβάνεις χωρίς τύψεις.
Διάλεξε τη βάση σου
Η κρεμώδης υφή ξεκινά από τα σωστά υλικά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, φυτική κρέμα καρύδας ή πολτοποιημένες μπανάνες. Αυτά δίνουν γλυκύτητα και σώμα στο παγωτό, χωρίς περιττά πρόσθετα.
Γλυκάνε με φυσικό τρόπο
Ξέχνα τη λευκή ζάχαρη. Μέλι, σιρόπι αγαύης, στέβια ή χουρμάδες μπορούν να προσφέρουν φυσική γλυκύτητα. Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, πρόσθεσε και λίγη βανίλια ή κανέλα.
Πρόσθεσε φρούτα ή ξηρούς καρπούς
Τα φρέσκα φρούτα δίνουν χρώμα, βιταμίνες και γεύση. Φράουλες, μύρτιλα, μάνγκο ή ροδάκινα ταιριάζουν υπέροχα. Μπορείς να ανακατέψεις και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για τραγανή υφή.
Η μέθοδος χωρίς παγωτομηχανή
Αφού ανακατέψεις όλα τα υλικά, βάζεις το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετείς στην κατάψυξη. Στη συνέχεια, κάθε 30-40 λεπτά ανακατεύεις με ένα πιρούνι για να μην δημιουργηθούν μεγάλοι κρύσταλλοι. Σε περίπου 3-4 ώρες, το παγωτό σου θα είναι έτοιμο.
Ιδέες για γεύσεις
Πειραματίσου! Δοκίμασε παγωτό γιαούρτι με μέλι και καρύδια, σοκολάτα με κακάο χωρίς ζάχαρη ή μάνγκο με λάιμ για τροπική αίσθηση.
Comments (0)