Skip to content
Σπιτικό παγωτό

Χειροποίητο παγωτό χωρίς ζάχαρη και παγωτομηχανή

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του ζέστη, βόλτες και… λαχτάρα για παγωτό. Αν όμως θέλεις κάτι πιο υγιεινό, χωρίς ζάχαρη και χωρίς να χρειάζεται παγωτομηχανή, η λύση είναι πιο απλή απ’ όσο νομίζεις. Με λίγα υλικά και σωστά βήματα, μπορείς να φτιάξεις ένα παγωτό που θα απολαμβάνεις χωρίς τύψεις.

Διάλεξε τη βάση σου

Η κρεμώδης υφή ξεκινά από τα σωστά υλικά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, φυτική κρέμα καρύδας ή πολτοποιημένες μπανάνες. Αυτά δίνουν γλυκύτητα και σώμα στο παγωτό, χωρίς περιττά πρόσθετα.

Γλυκάνε με φυσικό τρόπο

Ξέχνα τη λευκή ζάχαρη. Μέλι, σιρόπι αγαύης, στέβια ή χουρμάδες μπορούν να προσφέρουν φυσική γλυκύτητα. Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, πρόσθεσε και λίγη βανίλια ή κανέλα.

Πρόσθεσε φρούτα ή ξηρούς καρπούς

Τα φρέσκα φρούτα δίνουν χρώμα, βιταμίνες και γεύση. Φράουλες, μύρτιλα, μάνγκο ή ροδάκινα ταιριάζουν υπέροχα. Μπορείς να ανακατέψεις και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για τραγανή υφή.

Η μέθοδος χωρίς παγωτομηχανή

Αφού ανακατέψεις όλα τα υλικά, βάζεις το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετείς στην κατάψυξη. Στη συνέχεια, κάθε 30-40 λεπτά ανακατεύεις με ένα πιρούνι για να μην δημιουργηθούν μεγάλοι κρύσταλλοι. Σε περίπου 3-4 ώρες, το παγωτό σου θα είναι έτοιμο.

Ιδέες για γεύσεις

Πειραματίσου! Δοκίμασε παγωτό γιαούρτι με μέλι και καρύδια, σοκολάτα με κακάο χωρίς ζάχαρη ή μάνγκο με λάιμ για τροπική αίσθηση.

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Διατροφή"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Διατροφή"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...