Skip to content
Καρπούζι

Καρπούζι Αλλιώς: 7 Δροσεροί Τρόποι να το Απολαύσεις

Το καρπούζι δεν είναι απλώς ένα φρούτο, αλλά είναι το απόλυτο σύμβολο του καλοκαιριού! Αν όμως το τρως πάντα σκέτο, ήρθε η στιγμή να το απογειώσεις. Δες παρακάτω πώς μπορείς να το εντάξεις στην κουζίνα σου με δημιουργικούς, γευστικούς τρόπους.

1. Καρπουζοσαλάτα με φέτα και δυόσμο

Κόψε το καρπούζι σε κύβους, πρόσθεσε φέτα σε κομματάκια, φρέσκο δυόσμο και λίγο ελαιόλαδο. Έτσι, έχετε φτιάξει μια απίστευτα δροσιστική, ελαφριά καρπουζοσαλάτα. Μπορείτε επιπλέον να τη συνδυάσετε  με μια φρυγανισμένη φέτα ψωμί.

2. Σπιτικό παγωτό καρπούζι

Πολτοποίησε το καρπούζι στο μπλέντερ, ρίξε λίγο μέλι και λίγο χυμό λεμονιού. Εν συνεχεία , βάλε το μείγμα σε φορμάκια για παγωτό και άφησέ το στην κατάψυξη. Τέλειο σνακ χωρίς ζάχαρη!

3. Καρπουζόνερο (agua fresca)

Ανακάτεψε στο μπλέντερ καρπούζι με παγάκια, λίγο χυμό λάιμ και ένα φύλλο μέντα. Έτσι, θα έχεις ένα super δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα που πίνεται στο λεπτό.

4. Καρπούζι στη σχάρα

Ναι, ψήσε το! Συγκεκριμένα, κόψε παχιές φέτες καρπουζιού, άφησέ τις 1-2 λεπτά σε καυτή σχάρα. Κατόπιν, πασπάλισε με λίγο πιπέρι ή φέτα. Αυτό αποτελεί μοναδικό γευστικό twist για BBQ ή ελαφρύ βραδινό.

5. Καρπουζόσμουθι με γιαούρτι

Χτύπα στο μπλέντερ καρπούζι, στραγγιστό γιαούρτι και λίγη κανέλα ή βανίλια. Έτσι, θα πάρεις ένα κρεμώδες και φυσικά γλυκό smoothie το οποίο είναι ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό σνακ.

6. Καρπουζοκαρπάτσιο

Κόψε το σε πολύ λεπτές φέτες και στρώσε το σε πιάτο. Μπορείς επίσης να προσθέσεις λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και βασιλικό. Αν θέλεις κάτι πιο ιδιαίτερο, βάλε και λίγο μανούρι.

7. Καρπούζι σε στικς με γιαούρτι και μέλι

Άλλος ένας τρόπος να απολαύσεις το φρούτο του καλοκαιριού έιναι να βάλεις στικς καρπουζιού στο ψυγείο να παγώσουν καλά. Στη συνέχεια, σέρβιρέ τα με ένα μπολάκι γιαούρτι με μέλι και κανέλα για dip. Αυτό αποτελεί το πιο εύκολο και νόστιμο σνακ του καλοκαιριού.

Και κάτι ακόμα…

Το καρπούζι είναι τέλειο και παγωμένο, ακόμα και σκέτο! Κράτα το στο ψυγείο και φάε το με κουτάλι κατευθείαν από τη φλούδα. Μερικές φορές, η πιο απλή επιλογή μπορεί να αποτελεί και τη καλύτερη.

Σχετικά

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...