Τι πιο νόστιμο από αφράτα, σπιτικά τυροπιτάκια με χειροποίητη ζύμη; Είναι εύκολα, πεντανόστιμα και ιδανικά για το κολατσιό του σχολείου!
Υλικά για τη Ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι (8 γρ.) μπέικιν πάουντερ
- 1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Υλικά για τη Γέμιση
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 100 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο (προαιρετικά)
- 1 αυγό
- 1-2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
- Φτιάξε τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Πρόσθεσε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το αυγό. Ζύμωσε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Άφησέ τη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Ετοίμασε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη φέτα, το κίτρινο τυρί, το αυγό, το γιαούρτι και το πιπέρι.
- Πλάσε τα τυροπιτάκια: Άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο (περίπου 3-4 χιλιοστά) και κόψε τη σε μικρά στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια.
- Γέμισε και κλείσε: Βάλε ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε κομμάτι και δίπλωσέ το στη μέση. Πίεσε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
- Ψήσιμο: Άλειψε τα τυροπιτάκια με λίγο χτυπημένο αυγό και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Άφησέ τα να κρυώσουν λίγο και είναι έτοιμα! Τραγανά απ’ έξω, αφράτα μέσα, θα γίνουν το αγαπημένο σνακ των παιδιών! 😊
Comments (0)