Skip to content
Πιάτο με συκώτι και τηγανητές πατάτες

Ζουμερό Συκώτι με Σάλτσα Μουστάρδας και Τραγανές Πατάτες

Το συκώτι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και γευστικά κομμάτια κρέατος, που όταν μαγειρευτεί σωστά, γίνεται εξαιρετικά ζουμερό και νόστιμο. Σε αυτή τη συνταγή, η σάλτσα μουστάρδας προσθέτει ένταση και πλούτο στη γεύση, ενώ οι τραγανές τηγανητές πατάτες συμπληρώνουν τέλεια το πιάτο. Ένας κλασικός συνδυασμός που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το συκώτι:

  • 500 γρ. συκώτι (μοσχαρίσιο), κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (Dijon ή κλασική)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

Για τις τηγανητές πατάτες:

  • 4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • Ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για τηγάνισμα
  • Αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Ετοίμασε το συκώτι

  • Ξέπλυνε καλά το συκώτι και στέγνωσέ το με χαρτί κουζίνας.
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Σόταρε το συκώτι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Βγάλε το συκώτι από το τηγάνι και κράτησέ το στην άκρη.

Ετοίμασε τη σάλτσα μουστάρδας

  • Στο ίδιο τηγάνι, σβήσε με το λευκό κρασί, ξύνοντας τον πάτο για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  • Πρόσθεσε τη μουστάρδα, το μέλι και την κρέμα γάλακτος. Ανακάτεψε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Ρίξε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Επέστρεψε το συκώτι στο τηγάνι και μαγείρεψε για άλλα 3-5 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τις γεύσεις της σάλτσας.

Ετοίμασε τις τηγανητές πατάτες

  • Ζέστανε άφθονο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα.
  • Τηγάνισε τις πατάτες σε μικρές δόσεις για 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
  • Βγάλε τις πατάτες και άφησέ τις σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
  • Πασπάλισε με αλάτι όσο είναι ακόμα ζεστές.

Σερβίρισμα

  • Σέρβιρε το συκώτι ζεστό, περιχυμένο με τη σάλτσα μουστάρδας.
  • Συμπλήρωσε το πιάτο με μια γενναιόδωρη μερίδα τηγανητές πατάτες.
  • Γαρνίρισε με φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανό, για έξτρα άρωμα.

Συμβουλές

  • Μαρινάδα: Αν θέλεις πιο μαλακό συκώτι, μπορείς να το μαρινάρεις σε γάλα για 1 ώρα πριν το μαγείρεμα.
  • Ελαφρύτερη εκδοχή: Αν προτιμάς, ψήσε τις πατάτες στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο αντί να τις τηγανίσεις.
  • Συνοδευτικά: Συνδύασε το πιάτο με μια φρέσκια σαλάτα ή λίγο ρύζι για πιο πλήρες γεύμα.

Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο γεύση και νοστιμιά, ιδανικό για όσους αγαπούν τις πλούσιες σάλτσες και τις τραγανές πατάτες. Καλή όρεξη! 🥔🍖✨

Σχετικά

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...