Αν αγαπάς τα ζυμαρικά αλλά θέλεις να μειώσεις τους υδατάνθρακες ή να αυξήσεις την πρόσληψη λαχανικών, τότε τα «ζυμαρικά» από λαχανικά είναι η πιο γευστική και έξυπνη λύση. Με λίγη δημιουργικότητα, μπορείς να απολαύσεις πιάτα που θυμίζουν τις αγαπημένες σου μακαρονάδες, αλλά με πολύ λιγότερες θερμίδες και περισσότερα θρεπτικά συστατικά.
Ζυμαρικά από κολοκυθάκια
Τα κολοκυθάκια μεταμορφώνονται εύκολα σε «σπαγγέτι» με τη βοήθεια ενός spiralizer ή ακόμη και ενός απλού αποφλοιωτή. Αφού τα κόψεις, μπορείς να τα σοτάρεις για 2-3 λεπτά σε λίγο ελαιόλαδο με σκόρδο και να τα σερβίρεις με φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή πέστο. Έτσι, συνδυάζεις την ελαφριά υφή με γεύση που θυμίζει Ιταλία.
Ζυμαρικά από καρότα
Τα καρότα, με το έντονο χρώμα και τη γλυκιά γεύση τους, δίνουν μια ιδιαίτερη νότα στα λαχανικά-ζυμαρικά. Μπορείς να τα μαγειρέψεις στον ατμό και να τα σερβίρεις με σάλτσα από γιαούρτι, λεμόνι και άνηθο. Αυτή η εκδοχή είναι ιδανική για δροσερές καλοκαιρινές μέρες.
Ζυμαρικά από παντζάρι
Το παντζάρι δεν χαρίζει μόνο υπέροχο κόκκινο χρώμα στο πιάτο, αλλά και πολλά αντιοξειδωτικά. Για να το απολαύσεις ως ζυμαρικό, κόψε το σε λεπτές λωρίδες, βράσ’ το ελαφρά και συνδύασέ το με κατσικίσιο τυρί και καβουρδισμένα καρύδια για μια gourmet πινελιά.
Συνδυασμοί για περισσότερη γεύση
Μπορείς να αναμείξεις διάφορα λαχανικά για να έχεις πολύχρωμα «ζυμαρικά». Για παράδειγμα, κολοκυθάκια, καρότα και γλυκοπατάτα δημιουργούν ένα πιάτο που είναι οπτικά εντυπωσιακό και γεμάτο γεύση. Μια ελαφριά σάλτσα ελαιόλαδου, λεμονιού και φρέσκων βοτάνων θα δώσει την τελική πινελιά.
Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις
Τα λαχανικά-ζυμαρικά σε βοηθούν να αυξήσεις την κατανάλωση φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων, ενώ μειώνεις τα επεξεργασμένα άμυλα. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά χωρίς να στερούνται αγαπημένες γεύσεις.
Comments (0)