Skip to content

Σπιτικά Chips σε Διάφορες Γεύσεις

Τα σπιτικά chips είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για σνακ, που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι. Εξατομίκευσέ τα με διαφορετικές γεύσεις για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις σου.

Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)

Βασικά υλικά:

  • 4 μεγάλες πατάτες ή 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Προαιρετικά για διαφορετικές γεύσεις:

  • Πικάντικα: 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • Με βότανα: 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Τυρένια: 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • Γλυκά: 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Τρόπος παρασκευής

Προετοίμασε τις πατάτες

Καθάρισε τις πατάτες (αν προτιμάς) και κόψε τις σε πολύ λεπτές φέτες με μαχαίρι ή μαντολίνο. Βύθισε τις φέτες σε ένα μπολ με κρύο νερό για 30 λεπτά, ώστε να φύγει το περιττό άμυλο. Στράγγισέ τις καλά και στέγνωσέ τις με χαρτί κουζίνας.

Ανάμειξε με ελαιόλαδο και μπαχαρικά

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανάμειξε τις φέτες πατάτας με το ελαιόλαδο και το βασικό αλάτι. Πρόσθεσε τα μπαχαρικά ή τα αρωματικά για τη γεύση που θέλεις.

Ψήσιμο

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Στρώσε τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να μην επικαλύπτονται. Ψήσε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας τις στα μέσα του χρόνου, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.

Τηγάνισμα (προαιρετική μέθοδος)

Ζέστανε φυτικό λάδι σε μια κατσαρόλα. Τηγάνισε τις πατάτες σε μικρές δόσεις μέχρι να γίνουν τραγανές. Στράγγισέ τις σε χαρτί κουζίνας και πασπάλισε με αλάτι ή μπαχαρικά.

Διαφορετικές γεύσεις

Πικάντικα chips: Ανακάτεψε με πάπρικα και μπούκοβο πριν το ψήσιμο ή το τηγάνισμα.
Με βότανα: Πρόσθεσε θυμάρι, ρίγανη ή σκόρδο σε σκόνη.
Τυρένια: Πασπάλισε με παρμεζάνα αφού ψηθούν.
Γλυκά: Ρίξε καστανή ζάχαρη και κανέλα για μια γλυκιά λιχουδιά.

Συμβουλές

Ομοιόμορφες φέτες: Χρησιμοποίησε μαντολίνο για να κόψεις τις πατάτες σε ίδιες διαστάσεις, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Αποθήκευση: Διατήρησε τα chips σε αεροστεγές δοχείο για 1-2 ημέρες, ώστε να παραμείνουν τραγανά.
Εναλλακτικές: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κολοκύθα, παντζάρι ή καρότο για διαφορετικά είδη chips.

Με αυτές τις ιδέες μπορείς να δημιουργήσεις μια μεγάλη ποικιλία σπιτικών chips για κάθε περίσταση.🥔🌶️🧀

Σχετικά

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...