Skip to content
Σούπα με μοσχάρι λαχανικά και ζυμαρικά

Σούπα με Μοσχαράκι και Ζυμαρικά –  Ζεστή και Θρεπτική Απόλαυση

Η σούπα με μοσχαράκι και ζυμαρικά είναι ένα χορταστικό και γεμάτο γεύση πιάτο, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα ή για ένα γεύμα γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Είναι εύκολη στην παρασκευή και προσφέρει μοναδική άνεση σε κάθε μπουκιά.

Υλικά (για 4-6 άτομα)

Για τη σούπα

  • 500 γρ. μοσχαράκι (ελιά ή σπάλα), κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε φέτες
  • 2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζάνι ζυμαρικά (π.χ. κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι)
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα (400 γρ.)
  • 6 φλιτζάνια ζωμός βοδινού ή νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος παρασκευής

Ετοίμασε το μοσχαράκι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Πρόσθεσε τα κομμάτια του μοσχαριού και σοτάρισέ τα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αφαίρεσε το μοσχαράκι από την κατσαρόλα και κράτησέ το στην άκρη.

Σόταρε τα λαχανικά

Στην ίδια κατσαρόλα, πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Σόταρε τα λαχανικά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Βράσε τη σούπα

Επέστρεψε το μοσχαράκι στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε τις πατάτες, τα ντοματάκια, τον ζωμό, το φύλλο δάφνης, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 1,5-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Πρόσθεσε τα ζυμαρικά

Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στη σούπα και άφησέ τα να μαγειρευτούν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συνήθως 8-10 λεπτά). Ανακάτεψε συχνά για να μην κολλήσουν.

Σερβίρισμα

Σέρβιρε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύεται τέλεια με φρέσκο ψωμί ή κρουτόν.

Συμβουλές

  • Ζυμαρικά: Μην προσθέσεις περισσότερα από 1 φλιτζάνι, καθώς απορροφούν υγρά και μπορεί η σούπα να γίνει πιο πηχτή από όσο θέλεις.
  • Προετοιμασία εκ των προτέρων: Μπορείς να ετοιμάσεις τη σούπα από την προηγούμενη μέρα. Απλά ζέστανέ τη πριν το σερβίρισμα και πρόσθεσε λίγο νερό αν χρειάζεται.
  • Εναλλακτικά υλικά: Αν δεν έχεις μοσχαρίσιο κρέας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κοτόπουλο ή γαλοπούλα.

Αυτή η σούπα είναι ένα πλήρες, θρεπτικό γεύμα που ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή. Καλή απόλαυση! 🍲✨

Σχετικά

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...