Skip to content

Ψάρι στο Air Fryer σε 3 Εκδοχές

Το ψάρι στο air fryer είναι ένας υγιεινός, γρήγορος και εύκολος τρόπος να απολαύσεις το αγαπημένο σου θαλασσινό με ελάχιστο λάδι και υπέροχη γεύση. Ακολουθούν οδηγίες για τρεις διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος: με πανέ, φιλέτο και με πέτσα ή ολόκληρο.

1. Ψάρι Πανέ

Υλικά (για 2 άτομα):
2 φιλέτα ψαριού (όπως μπακαλιάρο ή πέρκα)
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 αυγό, χτυπημένο
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
Σπρέι ελαιόλαδου

Τρόπος παρασκευής:
Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα ψαριού. Πέρασε τα από το αλεύρι, μετά το χτυπημένο αυγό και τέλος τη φρυγανιά αναμεμειγμένη με την πάπρικα και το σκόρδο. Ψέκασε τα με σπρέι ελαιόλαδου. Μαγείρεψε στο air fryer στους 200°C για 8-10 λεπτά, γυρίζοντας τα στη μέση του χρόνου, μέχρι να χρυσίσουν.

2. Ψάρι Φιλέτο

Υλικά (για 2 άτομα):
2 φιλέτα ψαριού (όπως σολομό ή γλώσσα)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός από 1/2 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή δεντρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:
Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα και άλειψέ τα με ελαιόλαδο. Ρίξε χυμό λεμονιού και πασπάλισε με ρίγανη ή άλλο μυρωδικό. Τοποθέτησε τα φιλέτα στον κάδο του air fryer. Μαγείρεψε στους 180°C για 10-12 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.

3. Ψάρι με Πέτσα ή Ολόκληρο

Υλικά (για 2 άτομα):
1 ολόκληρο ψάρι (όπως τσιπούρα ή λαβράκι) ή φιλέτο με πέτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
Αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι

Τρόπος παρασκευής:
Κάνε 2-3 χαρακιές στην πέτσα του ψαριού και αλατοπιπέρωσέ το καλά. Γέμισε την κοιλιά του ψαριού (αν είναι ολόκληρο) με φέτες λεμονιού, σκόρδο και θυμάρι. Άλειψε με ελαιόλαδο και τοποθέτησε το ψάρι στο air fryer. Μαγείρεψε στους 180°C για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Η πέτσα θα γίνει τραγανή, ενώ το εσωτερικό θα είναι ζουμερό.

Συμβουλές για Τέλειο Ψάρι στο Air Fryer

Μαρινάρισε το ψάρι για 30 λεπτά πριν το μαγειρέψεις για πιο πλούσια γεύση. Χρησιμοποίησε ελάχιστο λάδι ή σπρέι για να κρατήσεις το φαγητό ελαφρύ. Ψήσε τα φιλέτα με την πέτσα προς τα πάνω για να γίνει τραγανή. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του ψαριού – έλεγχε συχνά για να αποφύγεις το υπερβολικό ψήσιμο.

Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα, συνοδευόμενο από μια φρέσκια σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό. Καλή όρεξη!

Σχετικά

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Διατροφή"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Διατροφή"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...