Skip to content
Πιάτο με πουρέ και μανιτάρια

Πουρές Πατάτας με Βούτυρο Γάλακτος και Άγρια Μανιτάρια

Ο πουρές πατάτας με βούτυρο γάλακτος και άγρια μανιτάρια είναι μια συνταγή που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του πουρέ με τη γήινη γεύση των μανιταριών, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο άρωμα και γεύση. Είναι ιδανικό ως συνοδευτικό σε κρεατικά ή ακόμα και ως κυρίως πιάτο.

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τον πουρέ:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο γάλακτος (ή κανονικό βούτυρο)
  • 1 φλιτζάνι γάλα, ζεστό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Για τα μανιτάρια:

  • 300 γρ. άγρια μανιτάρια (ή μανιτάρια της επιλογής σου)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Ετοίμασε τον πουρέ

Καθάρισε τις πατάτες και κόψ’ τις σε μεγάλα κομμάτια. Βράσ’ τις σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά (περίπου 20-25 λεπτά).
Στράγγισε τις πατάτες και πολτοποίησέ τις με ένα πρες πουρέ ή πιρούνι, μέχρι να γίνουν λείες.
Πρόσθεσε το βούτυρο γάλακτος στις ζεστές πατάτες και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει. Ρίξε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πετύχεις την επιθυμητή υφή. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και, αν θέλεις, μια πρέζα μοσχοκάρυδο.

Ετοίμασε τα μανιτάρια

Καθάρισε τα μανιτάρια με ένα υγρό πανί για να απομακρύνεις τυχόν χώμα. Αν τα μανιτάρια είναι μεγάλα, κόψ’ τα σε μικρότερα κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για 1 λεπτό, προσέχοντας να μην καεί.
Ρίξε τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρισέ τα για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Πρόσθεσε το βούτυρο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά και άφησε τα μανιτάρια να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Συνδυασμός

Σέρβιρε τον πουρέ πατάτας ζεστό, με τα άγρια μανιτάρια στην κορυφή. Γάρνιρε με λίγο μαϊντανό για φρεσκάδα.

Συμβουλές

  • Άγρια μανιτάρια: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ποικιλία μανιταριών, όπως πορτομπέλο, πλευρώτους ή σιτάκε.
  • Πλουσιότερη γεύση: Πρόσθεσε λίγο τριμμένο τυρί (όπως παρμεζάνα) στον πουρέ για έξτρα νοστιμιά.
  • Χρόνος προετοιμασίας: Μπορείς να ετοιμάσεις τα μανιτάρια νωρίτερα και να τα ξαναζεστάνεις πριν το σερβίρισμα.

Αυτό το πιάτο είναι πλούσιο, γεμάτο γεύση και αρώματα, ιδανικό για να συνοδεύσει κρεατικά ή να εντυπωσιάσει ως κυρίως γεύμα. Καλή όρεξη! 🥔🍄

Σχετικά

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...