Skip to content
Πέννες με μπρόκολο και τυριά

Πένες με Μπρόκολο και Τυριά στον Φούρνο

Οι πένες με μπρόκολο και τυριά στον φούρνο είναι ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση, κρεμώδες και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Ένας ιδανικός συνδυασμός για όλη την οικογένεια!

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 500 γρ. πένες
  • 1 μέτριο μπρόκολο (κομμένο σε μικρές μπουκιές)
  • 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί (π.χ. γραβιέρα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βράσε τις πένες και το μπρόκολο

Βράσε τις πένες σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τρία λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος βρασμού, πρόσθεσε το μπρόκολο στην κατσαρόλα. Στράγγισε τα όλα μαζί και κράτησε λίγο από το νερό βρασμού (περίπου 1/2 φλιτζάνι).

Ετοίμασε τη σάλτσα

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το βούτυρο και σόταρε το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Πρόσθεσε το γάλα, το τυρί κρέμα και το μοσχοκάρυδο. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Ρίξε μέσα το μισό τριμμένο τυρί και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.

Συνδύασε τις πένες με τη σάλτσα

Ρίξε τις πένες και το μπρόκολο μέσα στη σάλτσα. Ανακάτεψε καλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά. Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο από το νερό βρασμού για πιο κρεμώδη υφή.

Συναρμολόγησε το πιάτο

Μετάφερε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Πασπάλισε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και τη φρυγανιά.

Ψήσε στον φούρνο

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Ψήσε το φαγητό για 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια.

Σερβίρισμα

Βγάλε το φαγητό από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για 5 λεπτά πριν το σερβίρεις.

Συμβουλές

  • Μπορείς να προσθέσεις τραγανό μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα για πιο πλούσια γεύση.
  • Αν προτιμάς ελαφρύτερη εκδοχή, χρησιμοποίησε γάλα χαμηλών λιπαρών και μειωμένη ποσότητα τυριών.
  • Αντί για φρυγανιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τριμμένο ψωμί ή ακόμα και ξηρούς καρπούς για τραγανότητα.

Αυτό το πιάτο είναι τέλειο για κάθε περίσταση και σίγουρα θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους. 🧀🥦🍝

Σχετικά

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...