Skip to content
Παραδοσιακό σπανακόρυζο

Παραδοσιακό Σπανακόρυζο

Το σπανακόρυζο είναι ένα υγιεινό, νόστιμο και εύκολο φαγητό της ελληνικής κουζίνας. Ιδανικό για καθημερινά γεύματα, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γεύση!

Υλικά:

  • 500 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 3 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτεις το σπανάκι και ανακατεύεις μέχρι να μαραθεί.
  3. Προσθέτεις τις τριμμένες ντομάτες ή τον πελτέ και συνεχίζεις το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνεις το ρύζι και ανακατεύεις καλά, προσθέτοντας το ζεστό νερό ή τον ζωμό.
  5. Αλατοπιπερώνεις και σιγοβράζεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά.
  6. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτεις τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύεις καλά και αποσύρεις από τη φωτιά.
  7. Σερβίρεις ζεστό, συνοδεύοντας με φέτα και φρέσκο ψωμί.

Απόλαυσε ένα κλασικό ελληνικό πιάτο γεμάτο νοστιμιά και θρεπτικά συστατικά!

Σχετικά

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...