Το σπανακόρυζο είναι ένα υγιεινό, νόστιμο και εύκολο φαγητό της ελληνικής κουζίνας. Ιδανικό για καθημερινά γεύματα, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γεύση!
Υλικά:
- 500 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και χοντροκομμένο
- 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 3 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Άνηθος ψιλοκομμένος
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτεις το σπανάκι και ανακατεύεις μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτεις τις τριμμένες ντομάτες ή τον πελτέ και συνεχίζεις το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνεις το ρύζι και ανακατεύεις καλά, προσθέτοντας το ζεστό νερό ή τον ζωμό.
- Αλατοπιπερώνεις και σιγοβράζεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά.
- Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτεις τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύεις καλά και αποσύρεις από τη φωτιά.
- Σερβίρεις ζεστό, συνοδεύοντας με φέτα και φρέσκο ψωμί.
Απόλαυσε ένα κλασικό ελληνικό πιάτο γεμάτο νοστιμιά και θρεπτικά συστατικά!
Comments (0)