Skip to content
Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο – Ένα αρωματικό θαλασσινό πιάτο

Το μυδοπίλαφο είναι ένα λαχταριστό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, που συνδυάζει την πλούσια γεύση των φρέσκων μυδιών με το αρωματικό ρύζι και τα μεσογειακά μυρωδικά. Ιδανικό για κάθε περίσταση, από καθημερινά γεύματα μέχρι γιορτινά τραπέζια.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό μύδια (με το κέλυφος ή καθαρισμένα)
  • 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία μυδιών: Αν χρησιμοποιούμε μύδια με κέλυφος, τα καθαρίζουμε καλά τρίβοντας τα κελύφη και αφαιρώντας τα «γένια» τους. Τα ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό.
  2. Σοτάρισμα υλικών: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Μαγείρεμα ρυζιού: Προσθέτουμε το ρύζι, τον πελτέ και τις τριμμένες ντομάτες. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Βράσιμο: Προσθέτουμε τον ζωμό, τη δάφνη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
  5. Προσθήκη μυδιών: Ρίχνουμε τα μύδια στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με καπάκι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους (όσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε).
  6. Σερβίρισμα: Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού, και σερβίρουμε αμέσως.

Συμβουλές επιτυχίας

  • Αντί για ζωμό λαχανικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό από τα μύδια για πιο έντονη γεύση.
  • Προσθέστε λίγο μπούκοβο αν θέλετε ένα πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
  • Συνοδεύστε το πιάτο με ένα ποτήρι λευκό κρασί, όπως Μοσχοφίλερο ή Ασύρτικο.

Με αυτή τη συνταγή, θα απολαύσετε ένα γευστικό και αρωματικό μυδοπίλαφο που θα σας ταξιδέψει γευστικά στην ελληνική παράδοση!

 

Σχετικά

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...