Skip to content

Μακαρονάδα με Πέστο: Η Τέλεια, Εύκολη και Αρωματική Συνταγή

Αν αναζητάς ένα πιάτο που να συνδυάζει την απλότητα με τη φρεσκάδα και την πλούσια γεύση, η μακαρονάδα με πέστο είναι η απάντηση. Είναι ιδανική για κάθε περίσταση, είτε για ένα γρήγορο γεύμα είτε για να εντυπωσιάσεις φίλους με ελάχιστο κόπο. Φτιάξε τη δική σου πέστο στο λεπτό ή χρησιμοποίησε έτοιμη, και θα έχεις στα χέρια σου μια συνταγή που απογειώνει τη γεύση.


Βαθμός ευκολίας:

⭐ Εύκολη


Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος:

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10-12 λεπτά (ανάλογα με τα ζυμαρικά)
  • Σύνολο: 20-25 λεπτά

Υλικά (για 2-4 άτομα):

Για την πέστο:

  • 2 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό
  • 1/3 φλιτζανιού κουκουνάρι (ελαφρώς καβουρδισμένο)
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή λίγο περισσότερο, ανάλογα με την υφή που θέλεις)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

Για τη μακαρονάδα:

  • 500 γρ. ζυμαρικά (πένες, σπαγγέτι ή φετουτσίνι – ό,τι προτιμάς)
  • 1/4 φλιτζανιού νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών (προαιρετικά)
  • Λίγη επιπλέον παρμεζάνα για το σερβίρισμα
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού για διακόσμηση

Τρόπος παρασκευής:

1. Ετοίμασε την πέστο

  • Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, βάλε τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο και την παρμεζάνα.
  • Χτύπησε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να πετύχεις την επιθυμητή υφή. Αν η πέστο σου φαίνεται πολύ πηχτή, πρόσθεσε λίγο ακόμα ελαιόλαδο ή λίγο νερό.
  • Αλατοπιπέρωσε σύμφωνα με το γούστο σου.

2. Βράσε τα ζυμαρικά

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
  • Κράτησε 1/4 φλιτζανιού από το νερό των ζυμαρικών πριν τα σουρώσεις.

3. Ανακάτεψε την πέστο με τα ζυμαρικά

  • Στην ίδια κατσαρόλα (ή σε ένα μεγάλο μπολ), ρίξε τα ζυμαρικά και πρόσθεσε την πέστο.
  • Ανακάτεψε καλά ώστε να καλυφθούν τα ζυμαρικά ομοιόμορφα. Αν η σάλτσα σου φαίνεται πολύ πηχτή, πρόσθεσε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κράτησες.

4. Σερβίρισμα

  • Σέρβιρε τη μακαρονάδα ζεστή σε βαθιά πιάτα.
  • Πασπάλισε με λίγη επιπλέον παρμεζάνα και στόλισε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
  • Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το τελείωμα.

Συμβουλές:

  • Μπορείς να φτιάξεις πέστο από πριν και να τη διατηρήσεις στο ψυγείο για μερικές μέρες σε αεροστεγές δοχείο. Κάλυψέ την με λίγο ελαιόλαδο για να διατηρήσει το χρώμα της.
  • Αν δεν έχεις κουκουνάρι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις καρύδια ή αμύγδαλα.
  • Για μια πιο πλούσια γεύση, πρόσθεσε μια πρέζα λεμονόφλουδα στην πέστο.

Αυτή η μακαρονάδα με πέστο είναι η επιτομή της απλότητας και της νοστιμιάς. Ένα πιάτο που μυρίζει Μεσόγειο, φέρνει φρεσκάδα στο τραπέζι και είναι τόσο εύκολο που θα το λατρέψεις. Καλή απόλαυση!

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...