Skip to content

Λαζάνια με Τυριά, Μπέικον και Μανιτάρια

Αυτή η συνταγή για λαζάνια με τυριά, μπέικον και μανιτάρια είναι ιδανική για όσους λατρεύουν τη γεύση του τυριού και τα πλούσια υλικά. Ένα απολαυστικό, κρεμώδες και ζουμερό πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας και των φίλων σου.

Υλικά (για ένα ταψί 6-8 μερίδων)

250 γρ. μανιτάρια (λευκά ή πορτομπέλο), κομμένα σε φέτες
200 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ή μαϊντανός
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
500 ml γάλα (ζεστό)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
12 φύλλα λαζάνια (έτοιμα για ψήσιμο ή προμαγειρεμένα)
150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ. ρικότα ή ανθότυρο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής

Ετοίμασε τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξε τα μανιτάρια και το θυμάρι, ανακάτεψε και μαγείρεψε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Άφησε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Ετοίμασε τη μπεσαμέλ

Σε μια κατσαρόλα, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε καλά για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Ρίξε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη για να μην σβολιάσει. Πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Άφησε τη μπεσαμέλ να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Συναρμολόγησε τα λαζάνια

Σε ένα ταψί, άπλωσε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ. Τοποθέτησε μια στρώση φύλλα λαζάνια. Από πάνω, βάλε το μισό μείγμα μανιταριών και μπέικον, πρόσθεσε ρικότα και πασπάλισε με λίγο από τα τριμμένα τυριά. Επανέλαβε τη διαδικασία για άλλη μία στρώση. Στην τελευταία στρώση, τοποθέτησε φύλλα λαζάνια, κάλυψε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπάλισε την επιφάνεια με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Αν θέλεις, πρόσθεσε λίγη τριμμένη φρυγανιά για έξτρα τραγανότητα.

Ψήσε τα λαζάνια

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Ψήσε τα λαζάνια για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να φουσκώσει η μπεσαμέλ.

Σερβίρισμα

Άφησε το φαγητό να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψεις. Σέρβιρέ το ζεστό και απόλαυσε τη μοναδική του γεύση.

Συμβουλές

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γραβιέρα ή τσένταρ αντί για μοτσαρέλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Αν προτιμάς μια χορτοφαγική εκδοχή, αντικατάστησε το μπέικον με περισσότερα μανιτάρια ή λαχανικά. Τα λαζάνια διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες και ξαναζεσταίνονται εύκολα στον φούρνο ή το μικροκύματα.

Αυτά τα λαζάνια είναι γεμάτα γεύση, πλούσια σε υφή και ιδανικά για να εντυπωσιάσεις την οικογένεια ή τους φίλους σου. Καλή όρεξη!

Σχετικά

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...