Το αβοκάντο έχει κερδίσει επάξια τη θέση του σε κάθε υγιεινή κουζίνα. Με απαλή υφή, ήπια γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά, ταιριάζει σε γλυκές και αλμυρές συνταγές. Αν θέλεις να το απολαύσεις με νέους τρόπους, ξεκίνα με αυτές τις λαχταριστές ιδέες που φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα.
Αβοκάντο τοστ με αυγό και λεμόνι
Λιώσε ώριμο αβοκάντο και άπλωσέ το σε φρυγανισμένο ψωμί ολικής. Πασπάλισε με λίγο αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Πρόσθεσε από πάνω ένα αυγό μάτι ή ποσέ και στόλισε με φρέσκα μυρωδικά. Το αποτέλεσμα είναι χορταστικό και γεμάτο ενέργεια.
Σαλάτα με αβοκάντο, ντοματίνια και φέτα
Κόψε σε κύβους το αβοκάντο και ανακάτεψέ το με ντοματίνια, αγγούρι, ελιές και φέτα. Στη συνέχεια, ρίξε λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και σέρβιρε αμέσως. Η σαλάτα συνδυάζει δροσιά με υφή και γίνεται ιδανική επιλογή για μεσημεριανό ή ελαφρύ δείπνο.
Σοκολατένιο smoothie με αβοκάντο
Χτύπησε στο μπλέντερ 1 ώριμο αβοκάντο, 1 μπανάνα, 1 κουταλιά κακάο, λίγο μέλι και φυτικό γάλα. Το αποτέλεσμα θυμίζει επιδόρπιο, αλλά προσφέρει φυτικά λιπαρά και ενέργεια. Δοκίμασε το μετά την προπόνηση ή σαν απογευματινό σνακ.

Χτύπησε στο μπλέντερ 1 αβοκάντο, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγο χυμό λεμονιού, φρέσκο βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο. Ανακάτεψε με ζεστά ζυμαρικά και πρόσθεσε τριμμένο τυρί. Έτσι, η σάλτσα γίνεται κρεμώδης χωρίς να χρειάζεται βούτυρο ή κρέμα γάλακτος.
Γλυκιά κρέμα με αβοκάντο και μέλι
Λιώσε το αβοκάντο με μέλι, λίγο κακάο και μια πρέζα κανέλα. Έτσι λοιπόν, φτιάχνεις μέσα σε λεπτά μια υγιεινή σοκολατένια κρέμα που τρως με κουτάλι ή σερβίρεις με φρούτα. Η εναλλακτική επιλογή σε γλυκό χωρίς ζάχαρη.
Το αβοκάντο χωράει παντού
Αν έχεις ένα ώριμο αβοκάντο στο σπίτι, μπορείς να δημιουργήσεις πλήθος συνταγών – από σνακ μέχρι κυρίως πιάτα και επιδόρπια. Χρησιμοποίησέ το χωρίς φόβο και συνδύασέ το με υλικά που αγαπάς. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει με γεύση και θρέψη
Comments (0)