Skip to content

Κεφτεδάκια λαχανικών – Μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή

Τα κεφτεδάκια λαχανικών είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ελαφρύ και θρεπτικό πιάτο. Είναι πλούσια σε γεύση, γεμάτα βιταμίνες, και μπορούν να συνοδεύσουν τα κυρίως γεύματα ή να αποτελέσουν ένα χορταστικό σνακ. Παρακάτω θα βρεις μια εύκολη συνταγή για να φτιάξεις κεφτεδάκια λαχανικών στο σπίτι.

Υλικά (για περίπου 20 κεφτεδάκια):

  • 2 μέτριες πατάτες, βρασμένες και πολτοποιημένες
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 1 κολοκυθάκι, τριμμένο και στραγγισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (όπως φέτα ή γραβιέρα)
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί ή το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής:

1. Προετοίμασε τα λαχανικά
Τρίψε το καρότο και το κολοκυθάκι και στύψε τα καλά για να απομακρύνεις την περίσσεια υγρασία. Βράσε τις πατάτες και τον αρακά μέχρι να μαλακώσουν και πολτοποίησέ τα.

2. Ανακάτεψε τα υλικά
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανάμειξε όλα τα λαχανικά μαζί με το τριμμένο τυρί, τη φρυγανιά, το αυγό, τα μυρωδικά, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, πρόσθεσε λίγη επιπλέον φρυγανιά.

3. Σχημάτισε τα κεφτεδάκια
Πλάσε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια με τα χέρια σου και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

4. Επέλεξε τον τρόπο μαγειρέματος

  • Ψήσιμο: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C και ψήσε τα κεφτεδάκια για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Τηγάνισμα: Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγάνισε τα κεφτεδάκια μέχρι να χρυσαφίσουν.

5. Σερβίρισμα
Σέρβιρε τα κεφτεδάκια λαχανικών ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας ή μια δροσερή σαλάτα.

Συμβουλές:

  • Εναλλακτικά λαχανικά: Μπορείς να προσθέσεις πιπεριές, μανιτάρια ή σπανάκι για περισσότερη γεύση.
  • Χωρίς αυγό: Αν θέλεις να κάνεις τη συνταγή νηστίσιμη ή vegan, αντικατάστησε το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο αναμεμειγμένο με 3 κουταλιές νερό.
  • Συντήρηση: Φύλαξε τα στο ψυγείο για 2-3 μέρες ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερη διάρκεια.

Τα κεφτεδάκια λαχανικών είναι εύκολα, υγιεινά και γεμάτα γεύση. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς και μεγάλους, ενώ προσαρμόζονται εύκολα στις προτιμήσεις σου. Καλή απόλαυση!

Σχετικά

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...