Skip to content

Cheesecake με Μαρμελάδα Βύσσινο

Το cheesecake με μαρμελάδα βύσσινο είναι ένα δροσερό και απολαυστικό γλυκό που συνδυάζει τη βελούδινη κρέμα με την έντονη γεύση του βύσσινου. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά (για ένα ταψί 22-24 εκ.):

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 500 γρ. τυρί κρέμα (πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (πλήρης, κρύα)
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι

Για την επικάλυψη:

  • 250 γρ. μαρμελάδα βύσσινο
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

Τρόπος παρασκευής:

1. Φτιάξε τη βάση:
Θρυμμάτισε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Άπλωσε το μείγμα σε ένα ταψί με αποσπώμενη βάση και πίεσε το καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να δημιουργήσεις μια συμπαγή βάση. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.

2. Ετοίμασε την κρέμα:
Σε ένα μπολ, χτύπησε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσεις μια αφράτη κρέμα.

3. Συναρμολόγησε το cheesecake:
Βγάλε τη βάση από το ψυγείο και άπλωσε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από τη βάση. Ξαναβάλε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή, ακόμα καλύτερα, όλη τη νύχτα, ώστε να σφίξει καλά.

4. Πρόσθεσε την επικάλυψη:
Λίγο πριν σερβίρεις, ζέστανε τη μαρμελάδα βύσσινο μαζί με το νερό σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει πιο ρευστή. Άφησέ την να κρυώσει ελαφρώς και άπλωσέ την πάνω από την κρέμα.

5. Σερβίρισμα:
Βγάλε το cheesecake από το ψυγείο, ξεφορμάρισέ το προσεκτικά και σέρβιρέ το σε κομμάτια.

Συμβουλές:

  • Μαρμελάδα: Αν προτιμάς πιο γλυκιά επικάλυψη, μπορείς να προσθέσεις λίγη ζάχαρη στη μαρμελάδα καθώς τη ζεσταίνεις.
  • Βάση: Για περισσότερη γεύση, πρόσθεσε μια πρέζα κανέλα στα μπισκότα όταν τα θρυμματίζεις.
  • Συντήρηση: Το cheesecake διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Αυτό το cheesecake με μαρμελάδα βύσσινο είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη γλυκύτητα και την οξύτητα, και θα κλέψει τις εντυπώσεις στο τραπέζι σου. Καλή απόλαυση!

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...