Skip to content
Κέικ καρότου

Carrot Cake – Ακαταμάχητο και Υγιεινό

Το carrot cake είναι ένα πλούσιο, αφράτο κέικ γεμάτο αρώματα και υγρασία από τα καρότα, ενώ η κρέμα τυριού στην κορυφή το κάνει ακαταμάχητο. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, είτε για γλυκό στο σπίτι είτε για να εντυπωσιάσεις σε μια συγκέντρωση.

Υλικά (για ένα στρογγυλό ταψί 22-24 εκ.)

Για το κέικ:

  • 2 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια ή φουντούκια (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)

Για την κρέμα τυριού:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος παρασκευής

Ετοίμασε το κέικ

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και βάλε λαδόκολλα στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανάμειξε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι.
  3. Σε άλλο μπολ, χτύπησε το ηλιέλαιο, τα αυγά, τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Πρόσθεσε το μείγμα των υγρών στα στερεά υλικά και ανακάτεψε απαλά.
  5. Ρίξε το τριμμένο καρότο, τα καρύδια και τις σταφίδες (αν χρησιμοποιείς) και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 35-40 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσεις στο κέντρο να βγαίνει καθαρό. Άφησε το κέικ να κρυώσει εντελώς.

Ετοίμασε την κρέμα τυριού

  1. Σε ένα μπολ, χτύπησε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτύπησε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Συναρμολόγησε το carrot cake

  1. Μόλις το κέικ κρυώσει, άπλωσε την κρέμα τυριού ομοιόμορφα στην κορυφή (και στα πλάγια, αν θέλεις).
  2. Διακόσμησε με καρύδια ή τριμμένο καρότο, αν θέλεις.

Συμβουλές

  • Υγρασία: Για ακόμα πιο υγρό κέικ, μπορείς να προσθέσεις 2-3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα.
  • Αποθήκευση: Φύλαξε το κέικ στο ψυγείο, καλυμμένο, για 3-4 ημέρες.
  • Προσαρμογές: Αν δεν σου αρέσουν οι σταφίδες ή τα καρύδια, απλά παρέλειψέ τα.

Αυτό το carrot cake θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σου γλυκό. 🥕🍰

Σχετικά

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...