Skip to content

Αρνίσια Συκωτάκια με Πιπεριές στην Κατσαρόλα

Αυτή η συνταγή για αρνίσια συκωτάκια με πιπεριές είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση, αρώματα και παραδοσιακό χαρακτήρα. Ιδανικό για μεζέ ή κυρίως γεύμα, συνδυάζει την πλούσια γεύση των συκωτιών με τη γλυκύτητα των πιπεριών.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. αρνίσια συκωτάκια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη

Τρόπος παρασκευής

Προετοίμασε τα συκωτάκια

Ξέπλυνε καλά τα συκωτάκια κάτω από τρεχούμενο νερό και στέγνωσέ τα με χαρτί κουζίνας. Αν υπάρχουν ανεπιθύμητα μέρη, αφαίρεσέ τα με ένα μαχαίρι.

Σοτάρισε τα συκωτάκια

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε τα συκωτάκια και σοτάρισέ τα για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαίρεσέ τα από την κατσαρόλα και άφησέ τα στην άκρη.

Σοτάρισε τα λαχανικά

Στην ίδια κατσαρόλα, πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σόταρέ τα μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφί χρώμα. Πρόσθεσε τις πιπεριές και συνέχισε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Επανέφερε τα συκωτάκια

Βάλε τα συκωτάκια πίσω στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας και την πάπρικα και ανακάτεψε καλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά.

Σβήσε με κρασί

Ρίξε το λευκό κρασί και άφησέ το να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά.

Μαγείρεψε το πιάτο

Πρόσθεσε 1/2 φλιτζάνι νερό, το θυμάρι ή τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα συκωτάκια και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρισμα

Σέρβιρε τα αρνίσια συκωτάκια ζεστά, συνοδευόμενα από φρέσκο ψωμί, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Συμβουλές

  • Για πιο έντονη γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγη καυτερή πιπεριά.
  • Τα συκωτάκια πρέπει να μαγειρεύονται σωστά αλλά όχι υπερβολικά, για να παραμείνουν ζουμερά.
  • Φύλαξε τα υπολείμματα στο ψυγείο και κατανάλωσέ τα μέσα σε 1-2 ημέρες.

Αυτή η συνταγή θα σε εντυπωσιάσει με την πλούσια γεύση και τα αρώματά της. Καλή όρεξη! 🍷🥘

Σχετικά

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο πρόσφατα στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες

Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία "Συνταγές"

Τα πιο δημοφιλή από όλες τις κατηγορίες

Τι γλυκαντικό προτιμάς στον καφέ σου;

Βίντεο της εβδομάδας

Back To Top
No results found...